Noordpool/Zuidpool

Michael Bright

€ 15,99
Inclusief btw
op expeditie naar de extremen van onze planeet, Hardcover
Aantal
normale levertijd

Voor een expeditie naar de Noord- of Zuidpool heb je echt geen thermokleding nodig. Met het schitterend geïllustreerde omkeerboek 'Noordpool/Zuidpool', vol weetjes over de arctis en de antarctis, reis je gewoon vanuit je eigen huis naar de koudste, meest woeste en misschien wel mooiste plekken op aarde. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Aan de ene kant van 'Noordpool/Zuidpool' leer je van alles over ijsberen, ijsbergen, zeehonden en zeevogelsteden. Welke dieren wonen er denk je nog meer op de Noordpool? Welke gevolgen heeft de klimaatverandering voor de ijskappen en de dieren? Hoe ziet het leven hier er eigenlijk uit voor de mens? En wist je dat er op de Noordpool ook testlocaties zijn voor raketlanceringen?

Keer je het boek om, dan ben je voor je het weet op de Zuidpool, op het continent Antarctica. Daar is het zo mogelijk nog kouder. Antarctica is de thuisbasis van de pinguïn, maar je kunt er ook een orka tegenkomen, of een albatros. En mensen. Er woont weliswaar niemand permanent op de Zuidpool, maar er werken wel een heleboel onderzoekers. En een van de onderzoeksstations heeft zelfs een eigen golfbaan!

De Britse auteur Michael Bright maakt natuurprogramma's voor de BBC en schreef al meer dan 100 boeken, vaak over de natuur. 'Noordpool/Zuidpool' is bij uitstek een boek om lekker een middag mee op de bank te kruipen. Vergeet je dekentje niet!

9789025774851

Productspecificaties

Auteur
(7)
Michael Bright  
Periode
(77)
Oudere kwartalen  
Illustrator / tekenaar / fotograaf
(26)
Jones, Nic  
Originele titel
(29)
North pole / South pole : from pole to pole, a flip book
Genre
(10)
Natuur, plant en dier  
Thema
(64)
Kinderen / tieners: algemeen: ecosystemen,   Kinderen / tieners: sociale onderwerpen: milieu en duurzaamheid  
Themadoelgroep
(70)
Leeftijdscategorie: vanaf ca. 8 jaar  
Fonds
(28)
Gottmer  
Uitvoering
(3)
Hardcover  
Uitgavedatum
(32)
02/06/2022
Uitgavejaar
(74)
2021  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
304mm, 243mm, 14mm
Pagina's
(8)
64
Druk
(30)
1
Rating BE
(60)
Basis
Herdruk
(62)
Nee  
Nieuw