De geknipte genen

Hetty Helsmoortel

€ 22,99
Inclusief btw
Hoe CRISPR onze toekomst zal herschrijven en waarom iedereen dat moet weten, Paperback
Aantal
normale levertijd

Het gebeurt niet elke dag, maar soms wordt er een ontdekking gedaan die de samenleving helemaal op zijn kop zet. Ooit was dat de beheersing van het vuur of het begin van de landbouw, recenter de auto of het internet. Vandaag is dat CRISPR, de uitvinding van de eeuw, alleen weet u dat nog niet. Tot nu.

Wat is CRISPR? Het korte antwoord: een revolutionaire techniek om aanpassingen uit te voeren in het DNA van eender welk organisme. Het langere antwoord wordt u in dit boek, gegeven door Hetty Helsmoortel, CRISPR-expert en verhalenverteller pur sang. In haar glasheldere en meeslepende stijl frist de auteur eerst uw voorkennis op van DNA, met alles wat je moet weten om CRISPR te begrijpen. Daarna toont ze wat kan en wat al is. Overtuigd dat ie-der-een moet begrijpen wat CRISPR is, maakt zij de materie behapbaar voor ons allen.

Waarom moet u dit weten? Omdat CRISPR prachtige kansen biedt, maar ook gevaren en een hoop ethische dilemma’s. Nu het genetisch aanpassen van mensen mogelijk wordt, vindt Helsmoortel het hoog tijd dat we onszelf vragen stellen. Baby’s die geen HIV meer kunnen krijgen? Een nieuwe kankertherapie? Wat als intelligentie of geaardheid genetisch beïnvloedbaar zijn? Wat moeten we met deze technologie? Dit is een must-read voor iedereen die de 21e eeuw wil begrijpen, een boek voor iedereen die wil deelnemen aan het debat over onze toekomst
9789463931526

Productspecificaties

Auteur
(7)
Hetty Helsmoortel  
Medeauteurs
(23)
Hetty Helsmoortel  
Periode
(77)
Dit kwartaal,   Vorige maand  
Reeks
(12)
Nerdland  
Genre
(10)
Natuurwetenschappen  
Fonds
(28)
Borgerhoff & Lamberigts  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
23/02/2024
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
221mm, 151mm, 19mm
Pagina's
(8)
192
Druk
(30)
6
Rating BE
(60)
Basis
Herdruk
(62)
Ja  
Nieuw