Momenteel is online chat offline


Indien je een vraag wil stellen, kan je hieronder je mailadres en je bericht achterlaten.

Momenteel is online chat offline

Scheurkalender van de bijbel 2019

€ 14,99
Inclusief btw
Kok, Kees, Kalender
Aantal
Nog niet verschenen

DE WERELD VAN DE BIJBEL ONTSLOTEN IN VERRASSENDE TEKSTEN

Sinds jaren is theoloog Kees Kok verbonden aan de Stichting Leerhuis en Liturgie in Amsterdam. Hij verzorgde uitgaven van het werk van Huub Oosterhuis en was betrokken bij diverse vertaalprojecten. In deze kalender is daarom veel aandacht voor de taal, de cultuur, de omstandigheden waarin de verhalen uit de Bijbel zijn ontstaan.

Deze terugkeer naar de tijd van de Bijbel levert een hoop verrassende inzichten op die duidelijk maken hoe actueel de Bijbel nog steeds is. Veel van onze kennis stamt uit de latere, christelijke eeuwen, maar de joodse ervaringswereld wijkt op veel punten af van wat wij denken. Of het nu gaat om de ontstaansmythes uit de tijd van de Babylonische ballingschap in de zesde eeuw voor Christus, de verhalen van de profeten die tegen de koningen optreden of de vergelijkingen waarvan Jezus zich bedient, vrijwel iedere dag komen in deze kalender details aan het licht die de lezer(es) op een nieuw spoor zetten.

Kees Kok (1948) coördineert in het Nieuwe Liefde Leerhuis projecten op het gebied van leerhuis en liturgi(sch)e (muziek) en is eindredacteur van de Ekklesia Maandbrief - voorheen Maandbrief voor Leerhuis & Liturgie.
9789461644763
Nieuw product