Momenteel is online chat offline


Indien je een vraag wil stellen, kan je hieronder je mailadres en je bericht achterlaten.

Momenteel is online chat offline
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AVM in 2021

AVM in 2021

Gepubliceerd: 18-02-2021 - Categorieën: NieuwsWereldwijd zijn de bioscopen nog steeds gesloten. Het grootste deel van de blockbusters 2020 en begin 2021 werd uitgesteld. We mogen ons dit jaar dus normaal verwachten aan kleppers als de nieuwste James Bond,  Top Gun, Black Widow, Wonder Woman, The fast & the furious,... 

Dat betekent ook dat we normaal vanaf de zomer of in het najaar van 2021 een stevig aanbod blockbusters op DVD mogen verwachten. Disney wachtte niet af en gaf films als Mulan en Soul vrij op hun streamingkanaal Disney+. Ook Netflix brengt dit jaar elke week een nieuwe film op zijn platform. Disney+ is sinds september 2020 ook actief in ons land en is wereldwijd aan een stevige opmars bezig, dankzij populaire series als The Mandalorian en WandaVision.

Anderzijds heeft dit wel ruimte gegeven voor auteursfilms en arthouse-titels. Deze zijn vaak ook niet terug te vinden op de streamingplatforms. Daar kan de bibliotheek nog een heel mooie aanvulling bieden. Voorbeelden hiervan zijn pareltjes als Summerland, Babyteeth, Ema, Berlin Alexanderplatz, Antoinette Dans Les Cevennes, Corpus Christi of About Endlessness die het cinema-gevoel naar de huiskamer brengen.

Ook voor series krijgen we bijvoorbeeld van Lumière elke maand een mooie worp van een vier- à vijftal topseries, ideaal voor uw collectie. Ook de andere majors (zoals Warner, Just, E1, Sony,..)  blijven series op de DVD-markt brengen.

We zien ook enkele verschuivingen in het DVD-landschap. Belangrijk daarbij is dat de titels van Universal vanaf nu worden verdeeld door Warner. De naam Universal blijft nog wel bestaan. Vragen over jouw AVM-collectie? Contacteer me gerust.

Jurgen Slegers - specialist AVM

Maak je graag kennis met de rest van het Medio-team? Klik hier.

Deel de inhoud