Momenteel is online chat offline


Indien je een vraag wil stellen, kan je hieronder je mailadres en je bericht achterlaten.

Momenteel is online chat offline
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Een overzicht van de boekenmarkt

Een overzicht van de boekenmarkt

Gepubliceerd: 14-05-2020 - Categorieën: Nieuws
Ook in de boekenwereld zorgt het Corona-virus voor bijzondere omstandigheden. Fysieke boekhandels focussen meer en meer op online verkoop. Er werden initiatieven opgezet zoals #ikleesthuis en #verspreidhetleesvirus om mensen aan te zetten volop in hun eigen kot te lezen en zo de lokale boekhandel te steunen. De doe-, kleur-, puzzel-, en naaiboekjes waren de afgelopen weken populaire genres. Het e-boek kende een lichte groei. De Boekenbeurs gaat voorlopig nog door, al is er twijfel bij de uitgevers en standhouders (zie De Morgen, 14/5/2020). De definitieve beslissing valt in juni, al is niet uit te sluiten dat deze anders, digitaler of kleinschaliger zal doorgaan - een Boekenbeurs light.

Bibliotheken bleven dicht, maar achter gesloten deuren gingen de medewerkers aan de slag om boeken toch bij hun lezers te krijgen. Dit ging via creatieve oplossingen van afhalen op bestelling en het bezorgen van boekenpakketten. Deze lokale initiatieven kenden veel succes bij het publiek. De bibliotheek bleef in deze tijden zijn waarde bewijzen. In Nederland heropenden de bibliotheken op 11 mei, in Vlaanderen mogen deze terug open vanaf 18 mei, uiteraard onder strikte voorwaarden.

Bij enkele grotere boekentitels werd de releasedatum verschoven maar algemeen blijft de invloed van de crisis op de verschijningsdata beperkt. Ondermeer Het leugenachtige leven van volwassenen van Elena Ferrante werd uitgesteld naar 1 september. Ook verschenen de eerste titels die aansluiting vonden bij het thema van de Corona-crisis. We denken hierbij aan 'In tijden van besmetting' door Paolo Giordano of 'Monsterlijke microben', het kinderboek met een nieuw hoofdstuk van Marc Van Ranst.

Er is veel dus gebeurd sinds maart, maar gelukkig blijven boeken ondanks alles toch een zekerheid in onzekere tijden. We houden u zoals steeds op de hoogte.

Groetjes Sofie

Deel de inhoud