Momenteel is online chat offline


Indien je een vraag wil stellen, kan je hieronder je mailadres en je bericht achterlaten.

Momenteel is online chat offline
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Het laatste boekennieuws - 11/6/2020

Het laatste boekennieuws - 11/6/2020

Gepubliceerd: 11-06-2020 - Categorieën: Nieuws
Ondanks het coronavirus verschijnen deze zomer en in het najaar weer talrijke thrillers van bestsellerauteurs (James Patterson), vele mooie titels van gekende auteurs (Arthur Japin en Ali Smith) en interessante debuten (Nick Cook). De release van enkele titels werd wel uitgesteld (vooral op de Engelse boekenmarkt), maar de gevolgen blijven gelukkig relatief beperkt. In Nederland steeg de online boekverkoop sinds 9 maart met 33%, terwijl de offline verkoop daalde met 24% (bron: Boekblad).

Boeken-evenementen

Op 15 mei liep het nieuws binnen dat er dit jaar geen Boekenbeurs 2020 zal plaatsvinden in de Antwerp Expo. Dit betekent gelukkig niet dat er geen verschillende boekenevenementen volgen in het najaar. Op internationaal boekniveau is er dan wel positief nieuws, want de Frankfurter Buchmesse 2020 zal dit jaar wel plaatsvinden van 14 tot 18 oktober, maar wel  op een aangepaste  en veilige manier. De Buchmesse zal deels op het beursterrein plaatsvinden, deels op verschillende locaties in de stad en deels digitaal. Ondanks dit goede nieuws en het hygiëneplan dat de stad al overtuigde, is er nog veel twijfel of ook exposanten van buiten Europa zullen kunnen deelnemen en bij uitgevers om aan deze editie deel te nemen.

Inspiratie

De crisis van de laatste maanden was voor veel auteurs ook een bron van inspiratie. Zo is er ‘De afstand’ (20 mei) van Joost Devriesere over 24 Vlaamse auteurs die elkaar brieven schreven in tijden van corona, ‘Een week of vier’ (9 juni) van Laura van der Haar over moederliefde in tijden van een dodelijk virus of Geert Mak zijn ‘Epiloog bij Grote verwachtingen’ (10 juni) over hoe de pandemie het welvarende Europa tot stilstand bracht.

De bibliotheken

Sinds 11 (Nederland) en 18 (Vlaanderen) mei mogen de bibliotheken ook weer open, al is dit vaak onder strikte voorwaarden en verschillend per gemeente. Bibliotheken die gesloten blijven voor bezoekers zijn dan wel bezig met creatieve oplossingen om materialen toch te kunnen aanbieden door afhaling op bestelling of bezorging via boekenpakketten.

Auteurs

En ook de auteurs gaan door met de promo van hun nieuwste boeken: Nadat Nicci French voor hun nieuwste thriller ‘In hechtenis’ ook al diverse videoboodschappen voor het Nederlandse publiek opnam, gaat bestsellerauteur Karin Slaughter nog een stapje verder. Zo is ze begonnen aan een virtuele tournee ter promotie van haar nieuwste thriller ‘Verzwegen’ (9 juni) via Zoom. Op die manier gaat ze toch bij talrijke boekhandels op een veilige en persoonlijke manier op bezoek.

We houden je zoals steeds op de hoogte!

Deel de inhoud