Welkom bij de online chat van MedioEurope

Het leugenachtige leven van volwassenen

Elena Ferrante

€ 22,99
Inclusief btw
Ferrante, Elena, Paperback
Aantal
Normale levertijd

De dertienjarige Giovanna woont in een van de beste wijken van Napels. Haar ouders zijn bijna perfect en hebben haar opgevoed tot een net en lief kind dat keurig Italiaans spreekt en goede cijfers haalt. Maar op een dag hoort ze haar vader tegen haar moeder zeggen dat Giovanna steeds meer begint te lijken op zijn zus. Er is in hun gezin geen groter kwaad denkbaar dan tante Vittoria.

Giovanna besluit om op bezoek te gaan bij Vittoria om meer over zichzelf te weten tekomen. Wanneer ze elkaar voor het eerst ontmoeten gaat er meteen een doos van Pandoraopen: de volkse, grofgebekte Vittoria blijkt vooral te willen praten over de ware aardvan Giovanna's ouders. Het beeld van een perfect gezin valt langzaam in gruzelementen.Vanaf nu moet ze laveren tussen trouw aan haar ouders en de nieuwe vriendschapmet haar tante - het zijn Giovanna's eerste stappen naar volwassenheid.

Deze nieuwe roman van Elena Ferrante bevestigt opnieuw haar grote en unieke talent: als geen ander is ze in staat om heel gedetailleerd vriendschappen en relaties tussenvrouwen neer te zetten. Haar vaak rebelse personages zijn zo levendig beschreven, dat je al snel het idee krijgt dat je ze al je hele leven kent. Het leugenachtige leven van volwassenen doet verlangen naar meer.

Elena Ferrante werd een wereldwijde literaire hype met haar vier Napolitaanse romans, een succesreeks waarvan in Nederland en Vlaanderen een half miljoen exemplaren werden verkocht. De Rai en HBO verfilmden de eerste twee delen, 'De geniale vriendin' en '
9789028450790

Productspecificaties

Auteur
(7)
Elena Ferrante  
Vertaler
(27)
Miriam Bunnik  
Genre
(10)
Literatuur  
Thema
(64)
Moderne en hedendaagse fictie  
Themaperiode
(66)
Ca. 1990 tot ca. 1999  
Themalocatie
(67)
Napels  
Themadoelgroep
(70)
Met betrekking tot adolescentie / tienerjaren  
Fonds
(28)
Wereldbibliotheek  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
01/09/2020
Uitgavejaar
(74)
2020  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
211mm, 136mm, 29mm
Pagina's
(8)
352
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee  
Nieuw product