foto%20magazijn_1.jpg

MedioEurope is dé totaalleverancier voor jouw bestuur, school, bedrijf, bibliotheek, ...


Wat doen wij?

MedioEurope is dé totaalleverancier van entertainmentmaterialen voor zakelijke partners als scholen, bedrijven, besturen en bibliotheken in Nederland en België. Dankzij de expertise van ons team, bieden wij persoonlijke service afgestemd op jouw doelen. MedioEurope leert elke klant persoonlijk kennen, zodat we de beste oplossingen kunnen bieden voor jouw behoeften en workflow.

We delen onze kennis over de boekenmarkt en de wereld van de audiovisuele media graag met onze klanten. Wij gaan op tour met onze MedioEurope-infosessies en kunnen steeds op veel belangstelling rekenen.

MedioEurope heeft de mensen, hulpmiddelen én expertise in huis om jou te helpen eenvoudig en efficiënt de juiste boeken, films en series voor jouw klanten te krijgen.
Wij zijn je partner op elk vlak in je workflow.

Een beetje geschiedenis

Medio zag het daglicht in 1996. Vanuit een kelder op het Meiserplein te Brussel begonnen we met de distributie van het allereerste multimediamagazine Medio op cd-rom. In de loop van de jaren werd het aanbod uitgebreid met dvd’s, boeken en e-boeken en verhuisden we naar de Monplaisirlaan in Schaarbeek. In 2004 werd de website Azur.be overgenomen van Corelio en Standaard Boekhandel.

In deze woelige tijden na de fameuze internetbubbel werd met man en macht Azur.be terug op de kaart geplaatst in Vlaanderen.

2010 was een een belangrijk jaar met de overname van Proxis.com, voormalig onderdeel van de boekhandel Club en Distriplus. Proxis werd samengevoegd met Azur.be en ging verder onder de naam ProxisAzur.be.

2011 ging het bedrijf onder dak in Boortmeerbeek op zijn actuele locatie.

Deze innovatieve dynamiek werd bekroond in oktober 2014 door de nominatie door Deloitte als FAST50 bedrijf.

De toekomst in onze wereld is 'fast moving' maar Medio speelt op een flexibele manier in op deze maatschappelijke veranderingen en zorgt voor een continuïteit voor jou.

Missie en waarden

Wij staan dicht bij onze klanten en bieden een platform aan dat tegemoetkomt aan de noden van de hedendaagse bibliotheek. 

We bieden inspiratie in het enorme aanbod entertainment en houden je op de hoogte van alle nieuwtjes van jouw favoriete auteurs en artiesten.

Ons ruim assortiment bevat alle beschikbare uitgaven van de meest uiteenlopende uitgevers en labels. Je vindt boeken, ebooks, strips, CD/LP, DVD & Blu-Ray en nog veel meer aan zeer scherpe prijzen. Wij investeren in duurzaamheid. MedioEurope heeft zich geëngageerd om tegen 2022 het label te halen van duurzaam bedrijf volgens de Sustainable Development Goals van de VN.

Het bedrijf

MedioEurope, een onderdeel van Medio sprl-bvba. Medio sprl-bvba is opgebouwd uit 2 hoofdtakken bestaande uit MedioEurope en Proxis.com.

MedioEurope is toonaangevend leverancier voor bibliotheken in Vlaanderen, Nederland en Frankrijk.

Meer weten over ons mooie bedrijf? Kijk dan eens op ons Vimeo video-kanaal, waar wij een kijkje geven achter de schermen.

Voor briefwisseling en magazijnen kan je je wenden tot:

Medio sprl-bvba Leuvensesteenweg 286, 3190 Boortmeerbeek, België

Ondernemingsnummer: BE.0.457.645.406

Tel België: +32 15.51.41.10

Tel. Nederland: +31.341.78.82.70