Wat is een e-book?

Een e-book is een verzamelnaam voor digitale teksten die gelezen kunnen worden op een speciaal voor dit doel ontwikkelde e-reader evenals op laptop, tablet en smartphones. Het gaat hierbij zowel om teksten die eerder (of tegelijkertijd) verschenen zijn op papier, dus als conventioneel boek, als om teksten die uitsluitend voor digitaal gebruik geschreven zijn. E-books hebben doorgaans net als een gewoon boek een hoofdstukindeling, maar bovendien een zoekfunctie op woorden.

Levering van E-books

E-books worden besteld als een gewoon boek, maar u ontvangt enkel een downloadlink. U ontvangt dus geen pakket met de post of via Kiala. Vermits het om een digitaal product gaat, betaalt u vanzelfsprekend geen verzendkosten. Onze e-books zijn na aankoop direct downloadbaar en direct te gebruiken.

Zodra u uw bestelling van e-books heeft afgerond, krijgt u een mail met (een) downloadlink(s).

In “Mijn bestellingen” kan u altijd al uw downloads terugvinden.

Gelieve na te gaan, alvorens u de download naar het e-book opent, welke soort beveiliging uw e-book heeft. E-books hebben het formaat ePub of PDF en zijn meestal beveiligd met een digitaal watermerk of Adobe DRM. Bij de productomschrijving van het e-book kan u terugvinden om welke soort beveiliging het gaat. U kan ePub-e-books openen en lezen op je pc of laptop.

Om e-books op uw computer te openen moet u wel eerst een ePub Reader downloaden.

Kopieerbeveiliging

Digitaal watermerk / Social DRM

Meer en meer Nederlandstalige e-books zijn voorzien van een digitaal watermerk. Het e-book bevat zichtbare en onzichtbare persoonlijke kenmerken. Op deze manier is het bij een illegaal verspreid e-book mogelijk om de originele bron te achterhalen. Voor E-books met een watermerk heb je geen apart account nodig in Adobe waardoor je ze gemakkelijk kunt lezen op verschillende apparaten.

Bij de productomschrijving van het e-book kan u terugvinden om welke soort beveiliging het gaat.

Als u in het veld  "Uitvoering" de term EPUB met digitaal watermerk aantreft, hoeft u alleen het e-book te downloaden en kan u onmiddellijk uw boek lezen.

Een e-book dat beveiligd is met een watermerk of social DRM kan op elk apparaat dat ePubbestanden ondersteunt gemakkelijk gelezen worden. Hiervoor heb je geen speciaal account nodig. Ook is er geen limiet aan het aantal apparaten waarop het bestand geplaatst wordt. Elke e-reader die ePubbestanden ondersteunt is geschikt voor E-books met dit type beveiliging. Ook op de iPad of iPhone kun je deze E-books gemakkelijk lezen, bijvoorbeeld met de standaard meegeleverde iBooks-app of Bluefire App. Voor Androidapparaten is Aldiko de aangewezen app.

Epub met Adobe DRM

Het grootste deel van de e-books op Proxis.com is voorzien van kopieerbeveiliging, ook wel DRM genoemd (Digital Rights Management). Kopieerbeveiliging is bedoeld om piraterij tegen te gaan.

Bij de productomschrijving van het e-book kan u terugvinden om welke soort beveiliging het gaat.

Als u in het veld  "Uitvoering" de term EPUB met ADOBE DRM aantreft, is het noodzakelijk dat u eerst een account aanmaakt in Adobe. Pas daarna bestelt u de e-books en kan u deze downloaden.

De meeste uitgevers maken gebruik van de kopieerbeveiliging die Adobe heeft ontwikkeld: Adobe DRM. Deze vorm van DRM is behoorlijk strikt en vereist een aantal handelingen om het ePubbestand goed te kunnen openen en lezen.

Zo heb je een Adobe-account en het programma Adobe Digital Editions nodig om het bestand te kunnen openen en moet je het apparaat waarop je het e-book wilt lezen ook autoriseren met hetzelfde Adobe-account. Daarnaast mag je het e-bookbestand op maximaal zes andere apparaten zetten. Elk apparaat moet daarbij gekoppeld zijn aan hetzelfde Adobe-account.

Wanneer u voor de eerste keer een e-book met Adobe DRM koopt, is het noodzakelijk dat u eerst op onderstaande links klikt om meer te weten te komen over Adobe Digital Editions.

Als u alle stappen doorlopen heeft en u bestelt  op een later tijdstip weer e-books, kunt u na het bestellen meteen downloaden en het e-book direct openen via uw standaard app!

Kopiëren en delen

Meestal bevat een e-book een licentie die alleen voor jou bedoeld is. Het uitlenen of uploaden van e-books zodat anderen er toegang tot krijgen, is niet toegestaan.

Let op:

E-books kunnen worden gelezen op uw computer en op daarvoor geschikte e-readers. Eenmaal gekochte digitale leesproducten kunnen niet geannuleerd of geretourneerd worden.