Momenteel is online chat offline


Indien je een vraag wil stellen, kan je hieronder je mailadres en je bericht achterlaten.

Momenteel is online chat offline

Vrijheid

Annelien de Dijn

€ 29,99
Inclusief btw
Een woelige geschiedenis, De Dijn, Annelien, Paperback
Aantal
normale levertijd

Vaak beschouwen we vrijheid als iets wat beschermd dient te worden, bijvoorbeeld door grenzen te stellen aan onze overheden. Maar wie bedacht deze definitie en hoe is ze ontstaan? Annelien de Dijn neemt ons mee door 2500 jaar denken over vrijheid. We bezoeken de oude Grieken en horen hoe zij denken over de inrichting van een democratische staat. We ontmoeten Plato en Socrates, Cicero en Cato, Dante, Spinoza en Hugo de Groot – en talloze andere denkers. In deze meesterlijke tocht door de geschiedenis stelt De Dijn dat we onze hedendaagse visie op vrijheid niet te danken hebben aan de vrijheidsliefhebbers van het tijdperk van de revolutie, maar aan de vijanden van de democratie. Annelien de Dijn schreef een ambitieuze en brutale geschiedenis van wat ons misschien wel het meest dierbaar is: onze vrijheid.

Annelien de Dijn is hoogleraar moderne politieke geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en auteur van onder meer het standaardwerk French Political Thought from Montesquieu to Tocqueville.

9789021340098

Productspecificaties

Auteur
(7)
Annelien de Dijn  
Vertaler
(27)
Fred Hendriks  
Originele titel
(29)
Freedom : un unruly history
Genre
(10)
Literaire non-fictie  
Thema
(64)
Ethiek en morele filosofie,   Ethische onderwerpen en debatten,   Europese geschiedenis,   Populairwetenschappelijke filosofie,   Sociale en culturele geschiedenis,   Sociale en politieke filosofie,   Staatsinrichting en burg  
Themalocatie
(67)
Europa  
Fonds
(28)
Alfabet uitgevers  
Uitvoering
(3)
Paperback  
Uitgavedatum
(32)
02/04/2021
Uitgavejaar
(74)
2021  
Taal
(39)
Nederlands  
Volume
(2)
229mm, 150mm, 38mm
Pagina's
(8)
512
Druk
(30)
1
Herdruk
(62)
Nee  
Nieuw product